YUNANİSTAN EDİRNE KONSOLOSU CHARİTİDOU ODAMIZI ZİYARET ETTİ

27.10.2014

YUNANİSTAN EDİRNE KONSOLOSU CHARİTİDOU ODAMIZI ZİYARET ETTİ

Yunanistan Edirne Konsolosu Paraskevi Charitidou, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay’ı makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarete, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erhan Tanrıöver, Sayman Üye Taner Karaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Muzaffer Destereci, Göksel Karaevli ve Genel Sekreter İrfan Ekici katıldılar.

Göreve yeni başlamasından dolayı tanışma ve nezaket ziyaretinde bulunmak istediğini belirten Konsolos Charitidou, Tekirdağ’ı çok beğendiğini belirterek, kendisine gösterilen misafirperverlikten dolayı da Başkan Günay’a ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.  Yönetim Kurulu Üyeleri’nin toplantıda bulunmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Konsolos Charitidou, Tekirdağ İş Dünyası olarak çok başarılı çalışmalar içinde olunduğunu ve Trakya’nın lokomotifi olarak Tekirdağ’ı çok büyük bir atak içinde gözlemlediklerini söyledi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden TTSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Yunanistan Edirne Konsolosu Paraskevi Charitidou’ya yeni görevinde başarılar diledi. Başkan Günay, “Yunanistan’a en yakın kentlerden biri Tekirdağ’dır. Tekirdağ halkı ve Tekirdağ Ticaret Erbabı olarak Yunanistan’a sık sık iş ve turistik amaçlı ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Yunan ve Türk Halkı aynı yaşam değerlerine sahip, birbirine çok yakın 2 toplumdur. Son yıllarda gerçekleşen sosyal organizasyonlar sayesinde kültürel bağlarımız daha da güçleniyor ve ileriye dönük ticari ilişkilerimizin daha da arttığını gözlemliyoruz. Trakya’da 24 Oda/Borsa dan en çok üyeye sahip odalardan biri olarak, üyelerimiz ve ticaret erbabımız Yunanistan ile sıkı ilişkiler içinde ve ticaret hacmimiz gün geçtikçe artıyor” dedi. Geçtiğimiz aylarda bölgemizi ziyaret eden TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da söylediği gibi, yanı başımızda müthiş bir balkan pazarı var, Tekirdağlı ticaret erbabı olarak bizler burayı keşfetmeye başladık diyen Başkan Günay, Konsolos Charitidou’ya Tekirdağ hakkında söylediği güzel duygu ve düşünceler için teşekkür etti.

Toplantıda ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı ve Yunanistan Büyükelçiliği’nin himayesinde, Türkiye-Yunanistan İş Forumu ve İkili Görüşmelerin 12 Kasım 2014 tarihinde İzmir’de organize edileceği dile getirildi. Foruma, yenilenebilir enerji, gıda ve tarım ürünleri, lojistik, turizm, gayrimenkul, inşaat malzemeleri, denizcilik, taşımacılık alanlarından şirket yetkilileri katılacak olup, Türkiye – Yunanistan ikili ticaretin geliştirilmesi ve ayrıca Türkiye’de – Yunanistan’da veya üçüncü ülkelere beraber yatırım imkânlarının geliştirilmesi amaçlanmaktadır diyen Konsolos Charitidou, forumun Türk iş adamları için büyük bir fırsat olduğunu ve Tekirdağlı iş adamlarını İzmir’de görmekten büyük mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi. Ziyarette yeni uygulamaya başlanılan vize başvuruları hakkında bilgiler aktaran Konsolos Charitidou, AB üyesi ülkelerin ortaklaşa uyması gereken kuralları anımsatarak elektronik ortamda parmak izi ve fotoğraf kayıtlarının olması gerektiğini ve bunun için vize alacak kişilerin 1 defaya mahsus olmak üzere 5 yıl geçerli kalacak parmak izi ve fotoğraf çekimi işlemlerinin birebir yapılması gerektiğine dikkati çekti. Vize konusunda gereken desteği sağladıklarını belirten Konsolos, iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmek ve ticari ilişkileri arttırmak için gereken neyse yapmaya hazırız ifadelerini kullandı.