UMEM BECERİ’10 TEKİRDAĞ KURS YÖNETİMİ TOPLANDI

18.06.2014

UMEM BECERİ’10 TEKİRDAĞ KURS YÖNETİMİ TOPLANDI

Umem Beceri’10 Tekirdağ kurs yönetimi toplantısı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay başkanlığında Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şerafettin Küçük, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İrfan Ekici, Çorlu TSO Genel Sekreteri İbrahim Karağöz, Malkara TSO Genel Sekreteri Sinan Beşer, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Şube Müdürleri ve Umem Beceri’10 Projesinde yetkili olan personeller katıldı.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle uygulanan ve kamu-özel sektör-üniversite işbirliğinin en güzel ve somut örneklerinden biri olan UMEM Beceri’10 projesinin yenilenerek, kapsamının genişletildiğini söyledi. İşgücü piyasasının ihtiyaçları ve illerde yer alan kurs yönetimlerinden alınan görüşler doğrultusunda, yenilenen protokolle Türkiye’nin tamamında bulunan meslek liselerinde, sanayi, hizmet, tarım ve sigortacılık sektörlerinde mesleki eğitim kursları açılabilecektir” dedi. Yeni protokol çerçevesinde firmaların talep ettiği alanlarda her ilde ve ilçede iş ve meslek edindirme kursları açılabileceğine dikkati çeken Başkan Günay, “Yeni kurs merkezleri proje kapsamına alındı. Yapılan değişiklikle birlikte Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) bulunan özel meslek liseleri, üniversiteler ve TOBB ile oda/borsalar tarafından kurulan eğitim merkezlerinde kurs açılabilecektir. Yeni protokolle tüm şahıs firmaları ve 1 çalışanı olan şirketler de UMEM Beceri’10 projesinden eleman temin edebilecektir. Getirilen bu yenilikle, Türkiye’deki şirketlerin yüzde 35’ini oluşturan 1 çalışanı olan firmalar da proje avantajlarından yararlanabilecektir. Ayrıca isteyen firmalar, İŞKUR kayıtlarında bulunan kişileri direkt istihdam edebilecektir. Bunun için firmaların yapması gereken tek şey üye oldukları oda/borsaya başvurmaktır” diye konuştu.

Proje kapsamında firmalar 4,5 yıla varan istihdam teşviklerinden faydalandığını hatırlatan Başkan Günay, “18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmalar için 4,5 yıla varan, 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmalar için 3,5 yıla varan süreyle “Sigorta Primi İşveren Payı” ödemeleri kamu kaynaklarından karşılanacaktır. Firmaların yararlanacakları istihdam teşvikleri belirli illerde değil, 81 ilin tamamında geçerli olacaktır. UMEM Beceri’10 Projesi kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 25 TL alacak, kursiyerlere kurs süresince “Genel Sağlık Sigortası yaptırılacaktır. Detaylı bilgi almak ve ihtiyaç duyduğunuz elemanı talep etmek için www.beceri10.org.tr ve www.umem.org.tradreslerinden ve 7/24 UMEM Beceri’10 Çağrı Merkezi 444 86 36’dan iletişime geçebilir veya Odamıza başvuru yapabilirler” dedi.