15.11.2017

İktisadi Kalkınma Vakfı yetkililerin katılımlarıyla, 15 Kasım 2017 tarihinde Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde “Türkiye’nin AB Gündemi: Üretim ve Ticaretin Değişen Yüzü” konulu bir seminer düzenlendi. Gerçekleşen seminere Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Özden, Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile odamıza kayıtlı firma temsilcileri/iş adamları katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, “ İktisadi Kalkınma Vakfı: 1965 yılından bu yana, Türkiye’nin dış ilişkileri ve özellikle Avrupa Birliği sürecini yakından izleyen, ürettiği yayın, dergi, bülten ve raporların yanında düzenlediği seminerlerle bahse olan konuları iş dünyası adına araştırıp, düşünce üreten bir kuruluştur. Önde gelen mütevelli kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ve diğer bazı iş dünyası kuruluşlarının destekleri ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Tekirdağ TSO olarak yeni çıkan yasa ve yönetmelikleri üyelerimiz nezdinde bilgilendirme toplantıları ve konferanslar olarak birçok etkinlikle üyelerimizle buluşturuyoruz. Diğer yandan üyelerimizin vizyonunu genişletmesi ve üyelerimize katkı sunması amacıyla da bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. İşte bugün de böyle bir organizasyonla, Türk Özel Sektörü başta olmak üzere kamuoyunu bilgilendiren İktisadi Kalkınma Vakfı’nın yetkililerini üyelerimizle, iş dünyası temsilcilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığımızı ifade etmek istiyorum.

İKV,  Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak; Türkiye’nin diğer ülkelerle, ekonomik gruplaşmalarla ve özellikle AB ile olan ilişkilerini geliştirmek için gerekli çalışmaları yapmak; Yurtiçinde ve yurtdışında iş dünyası içerisindeki işbirliği ve eşgüdümü sağlamak; İlgili tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla işbirliği ve bilgi alışverişi sağlayarak Türkiye-AB ilişkilerine ilişkin temel görüşleri oluşturmak; AB’deki gelişmeleri sürekli takip etmek, bunların Türkiye’ye etkilerini araştırıp değerlendirerek kamuoyunu bilgilendirmek; Yurtdışında Türkiye’nin tanıtımını yapmak gibi birçok hedefler doğrultusunda hem kamuoyuna hem de iş dünyası temsilcileri olarak bizlere yol göstermektedir. Böylesine değerli bilgi ve araştırmaları bizlerle buluşturdukları ve buluşturmaya devam ettirdikleri için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.  Ben sözlerimi daha fazla uzatmadan hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, seminerimizin hayırlı olmasını diliyorum. ”dedi.

Seminerde, İKV Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, "Türkiye'nin AB Perspektifi AB Pazarı ve Türkiye'nin Konumu" isimli bir sunum gerçekleştirdi. İKV Strateji ve İş Geliştirme Müdürü M. Gökhan Kilit Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ve iş dünyasına etkilerini içeren sunumunu katılımcılarla paylaştı.  Seminerde son olarak İKV Araştırma Müdürü Çisel İleri tarafından iş dünyasının faydalanabileceği AB fonları anlatılırken, soru-cevap bölümünün yapılmasının ardından seminer sona erdi.

TÜRKİYE’NİN AB GÜNDEMİ: ÜRETİM VE TİCARETİN DEĞİŞEN YÜZÜ KONULU SEMİNER TEKİRDAĞ TSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİTÜRKİYE’NİN AB GÜNDEMİ: ÜRETİM VE TİCARETİN DEĞİŞEN YÜZÜ KONULU SEMİNER TEKİRDAĞ TSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİTÜRKİYE’NİN AB GÜNDEMİ: ÜRETİM VE TİCARETİN DEĞİŞEN YÜZÜ KONULU SEMİNER TEKİRDAĞ TSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİTÜRKİYE’NİN AB GÜNDEMİ: ÜRETİM VE TİCARETİN DEĞİŞEN YÜZÜ KONULU SEMİNER TEKİRDAĞ TSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİTÜRKİYE’NİN AB GÜNDEMİ: ÜRETİM VE TİCARETİN DEĞİŞEN YÜZÜ KONULU SEMİNER TEKİRDAĞ TSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ