TTSO BAŞKANI GÜNAY - TOBB’UN EUROCHAMBRES’TAKİ YENİ GÖREVİ, TÜRK İŞ DÜNYASININ GURURU OLDU

20.10.2015

TEKİRDAĞ TSO BAŞKANI GÜNAY;

“TOBB’UN EUROCHAMBRES’TAKİ YENİ GÖREVİ, TÜRK İŞ DÜNYASININ GURURU OLDU”

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay,

“TOBB’un ‘EUROCHAMBRES Daimi Başkan Vekilliği’ görevine seçilmesi ile Türkiye’nin Avrupa Birliği ile entegrasyonunda tarihi bir adım atılmıştır” dedi.

TTSO Başkanı Günay, yapılan genel kurulda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yoğun çabaları sayesinde Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Daimi Başkan Vekilliği görevine seçilmesinden mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi.

Başkan Günay, iş dünyasının çatı kuruluşu olan TOBB’un Türkiye’nin ekonomik kalkınması kadar, uluslararası alanda en iyi şekilde temsil edilmesi noktasında da önemli bir görev üstlendiğini kaydetti. Yaklaşık 4 yıldan bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği liderliğinde yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde Türkiye’nin Avrupa Birliği ile entegrasyonunda tarihi bir adım atıldığını belirten Başkan Günay,  “Avrupa’nın en büyük ekonomik örgütlenmesi olan EUROCHAMBRES’ın Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkeyi, ilk kez üye ülkelerle aynı statüye getirmesi hepimiz için gurur vesilesidir. Bu gelişme, TOBB için olduğu kadar Türkiye’miz için de çok büyük bir prestij kaynağıdır. Yine Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun önderlik ettiği girişimler sayesinde, Kosova Ticaret Odası’nın EUROCHAMBRES üyeliğine kabul edilmesi de Türk iş dünyasının parlak diplomasi başarılarından biri olarak tarihte yerini almıştır” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ülkenin toplumsal ve ekonomik gelişimi ile birlikte, dünya arenasında aktör konuma yükselmesine yönelik başarılı çalışmalarının artarak devam edeceğini belirten TTSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, sözlerine şöyle devam etti; “Hepimize moral kaynağı olan bu büyük başarı nedeniyle Tekirdağ iş dünyası adına, Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Yapılan çalışmalara büyük destek veren Dışişleri Bakanlığımıza ve Büyükelçilerimize de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

TTSO BAŞKANI GÜNAY -  TOBB’UN EUROCHAMBRES’TAKİ YENİ GÖREVİ, TÜRK İŞ DÜNYASININ GURURU OLDU