TTSO Heyeti Kobi Zirvesine Katıldı

21.03.2012

ODAMIZ KOBİ ZİRVESİNDE

Türkiye’nin en etkin ve en geniş katılımlı sivil toplum platformlarından olan KOBİ Zirvesi İstanbul Ticaret Odasında yapıldı. KOSGEB, TOBB, İTO ve TOSYÖV işbirliğiyle düzenlenen ve 2 gün süren zirveye Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay ve Yönetim Kurulu Sayman üyesi Taner Karaoğlu katıldı. Zirve ile ilgili açıklama yapan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay,

“Üretimin, ticaretin ve hizmetin tüm alanlarında KOBİ’lerin yaşadığı sorunlara çözüm bulunması, ülkemizin büyümesinde ve kalkınmasında kalıcı başarıyı yakalaması için KOBİ’lere sürdürülebilir rekabet gücü kazandıracak yol haritalarının çizilmesi zirvede ele alınmıştır. KOBİ’ler, ülkemiz ekonomisinde sahip olduğu oransal büyüklüğün yanı sıra istihdam, katma değer, yatırım, vergi, ihracat ve krediler içindeki payları da önemli boyutlara ulaşmıştır. KOSGEB Destek Programlarıyla bir anlamda kalkınma ve büyümenin itici gücü olan KOBİ’lere önem vererek onları her bakımdan desteklemektedir. KOBİ’ler için bir sinerji yaratmaktadır” dedi.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ile zirvede görüştüklerini belirten TTSO Başkanı Cengiz Günay, KOSGEB’in KOBİ’lere yönelik geliştirdikleri destek politikaları ile onların rekabet güçlerini artırma, teknoloji düzeylerini yükseltme, Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini geliştirme, yeni girişimcilik ve finansmana erişim imkanlarını iyileştirme hususlarında merkezi ve bölgesel sinerji yarattıklarını, bu çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ettiğini, ancak  bu sinerjinin bölgemizde yaratılamadığını, KOSGEB Bölge Müdürlüğü’nün gerek firmalara erişim de gerekse firma ziyaretlerinin istenen düzeyde olmadığını, bundan dolayı da KOBİ firmalarımızın KOSGEB desteklerinden yeteri kadar haberdar olamadıklarını  ifade ettiğini söyledi.