Trakya Bölgesi Oda ve Borsaları istişare Toplantısı Kırklareli’de Gerçekleştirildi

14.11.2016

Trakya Bölgesi Oda ve Borsaları istişare Toplantısı, 14 Kasım 2016 tarihinde Kırklareli Ticaret Borsası Toplantı Salonunda, Kırklareli Ticaret Borsası ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bölgesel ve Ekonomik sorunların görüşüldüğü toplantıya TOBB’u temsilen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay ile Trakya Oda ve Borsalarının Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları, Genel Sekreterler, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Trakya’daki Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri katıldı. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’ndan ise Meclis Başkanı Mustafa Özden, Genç Girişimciler Kurul Üyeleri Oral Gülen ve İlker Özden iştirak ettiler.

Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay’ın himayesinde gerçekleşen Trakya Bölgesi Oda ve Borsaları İstişare toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren Günay, “Trakya’mızın Oda ve Borsa Meclis, Yönetim Kurulu Başkanları, Kadın Girişimciler, Genç Girişimciler Kurul üyelerimiz, Genel Sekreterlerimiz, ümit ediyorum ki bölgemiz adına verimli bir toplantı gerçekleştireceğiz. Trakya'nın güçlü duruşunu simgeleyen, birlikteliğimizin ön planda olduğu bu tablo karşısında hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor, hoş geldiniz diyorum. Tabi asıl teşekkürü Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odamız ile Ticaret Borsası yetkililerine ediyorum, bizleri en güzel şekilde ağırladıkları ve toplantımıza ev sahipliği yaptıkları için. Toplantımızın bölgemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. Günay konuşmasının devamında ise, yaşanan 15 Temmuz sürecinin, PKK terörü, Suriye-Irak meselelerinin ve yakın coğrafyamızda yaşanan savaş karmaşasının ticaret hayatına olumsuz etkilerine dair bilgiler paylaştı.

Yapılan toplantıda öne çıkan vurgu, Trakya Bölgesi’nde ‘ortak akıl’ oluşturulması ve birliktelik duygusu ile hareket etmenin bölgemiz için çok önemli olduğunun altı çizildi. Toplantıda söz alan Trakya Bölgesi Oda ve Borsa Başkanları da tespit ettikleri bölge sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.