TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU KEŞAN TSO’NUN YENİ HİZMET BİNASI AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

16.06.2014

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU KEŞAN TSO’NUN YENİ HİZMET BİNASI AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasının açılışına katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Biz bir tane işsiz aşsız bırakmayız ama tek isteğimiz rakiplerimizle eşit şartlarda yarışalım” diye konuştu.​ Keşan TSO yeni hizmet binası açılışına Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ TSO Meclis Başkanı Mustafa Özden, Yönetim Kurulu Üyeleri Cemil Koçaş ve Göksel Karaevli katıldılar.

Hisarcıklıoğlu bölgeye geldiğinde kendisine pirince uygulanan KDV konusundaki sıkıntının aktarıldığını belirterek, “Bana, 'Bulgurda KDV yüzde 1, pirinçte yüzde 8. Sayın Bakanım bizden bunun yüzde 1 olmasını istiyorlar” diye konuştu.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun aile şirketlerinin kurumsallaşmasına ilişkin olarak düzenlemeyi önerdikleri çalıştaya destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, ülkenin geleceğinden umutlu olduğunu dile getirdi. Kriz döneminde özel sektörün 5,5 milyon kişiye istihdam sağladığından söz eden Hisarcıklıoğlu, “Bizi bağlasanız duramayız. Biz koşmak istiyoruz. Artık dünyayı öğrendik” ifadesini kullandı.

Keşan’ın batısında çok önemli bir Pazar bulunduğunu kaydeden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Şu yanı başınızdaki coğrafyayı keşfedin yeter. Oraya neler satabiliriz neler üretebiliriz onu düşünmek lazım” dedi. Hisarcıklıoğlu bölgenin çok önemli tarımsal kaynaklara sahip olduğuna vurgu yaparken, damızlık hayvancılık konusunda da büyük bir potansiyel olduğuna değindi.

M. Rifat Hisarcıklıoğlu, markalaşmanın önemine dikkat çekerek, birlik ve beraberliğin şehirlerin markalaşması için önem taşıdığını söyledi.