USD Alış: 3.9497 | USD Satış: 3.9655 | Euro Alış: 4.6345 | Euro Satış: 4.6531

TEKİRDAĞ TSO EV SAHİPLİĞİNDE DÜNYA GAZETESİ İLE TEKİRDAĞ’IN GELECEĞİ İLE İLGİLİ YUVARLAK MASA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

08.11.2017

Türkiye’de günlük yayın yapan ulusal gazetelerden olan Dünya Gazetesi yetkilileri, odamızı ziyaret etti ve Tekirdağ’ın geleceği ile ilgili yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıya Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Cemil Koçaş ve Cihan Çömez, Tekirdağ TSO Meclis Üyesi Mestan Özcan, Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, Özsoy Gıda Firmasından Tansel Özsoy, Tekbaş Peynir Helvası Firmasından Ebubekir Tekbaş, Koleksiyon Mobilyadan Bülent Albayrak, Adalı Makine Şirketinden Hüseyin Adalı, Reka Bitkisel Yağlar Firmasından İsa Gökçe, Canlar Mekatronikten Fethi Özkök, Dünya Gazetesi yazarlarından Rüştü Bozkurt ve beraberindeki Dünya Gazetesi yetkilileri katıldılar.

Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, “Dünya Gazetesi işbirliğinde odamızda düzenlenen toplantıda sizleri ağırlamaktan, bir arada olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade ediyor, şahsım ve kurumum adına sizlere hoş geldiniz diyorum. Bugün, şehrimizin ekonomisini artıları ve eksileri ile birçok başlık üzerinden ve farklı farklı sektör temsilcilerimizin de görüşlerini ifade edeceği bir toplantıda bir arada değerlendirme fırsatı bulacağız. Toplantımız Dünya Gazetesinin değerli yazarlarından olan Rüştü Bozkurt hocamızın moderatörlüğünde gerçekleşecek, bu vesile ile Dünya Gazetesi ekibine ve toplantıya katılan değerli sektör temsilcisi katılımcılarımıza teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Tekirdağ TSO ev sahipliğinde gerçekleşen yuvarlak masa toplantısında; Tekirdağ’ın tarımı, sanayi, lojistik, Tekirdağ’ın batısının doğusuna/sanayi bölgelerine göç vermesi ve şehre etkileri, nitelikli – niteliksiz iş gücü ihtiyacı, şehrin sosyo-ekonomik durumu, yöresel ürünler, Organize Sanayi Bölgeleri, Islah OSB’ler, İhtisas OSB ler ve Tekirdağ’a özgü birçok konu başlığı üzerinden Tekirdağ’ın avantajları, dezavantajları gibi maddeler üzerinden toplantı yapıldı ve önümüzdeki günlerde Dünya Gazetesinde yayınlanacağını ifade edildi.