“TEKİRDAĞ’A DEĞER KATANLAR” ÖDÜL TÖRENİ

16.02.2013

“TEKİRDAĞ’A DEĞER KATANLAR” ÖDÜL TÖRENİ

Tekirdağ’a Değer Katanlar Ödül Töreni TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konukluğunda, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ Milletvekili Tevfik Ziyaeddin AKBULUT, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,  çevre il ve ilçelerdeki oda ve borsa başkanları ile çok sayıda işadamının katılımıyla gerçekleştirildi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ise Hisarcıklıoğlu’nun ülke ekomisinin gelişmesi için önemli çalışmalar yürüttüğünü belirterek, “Türkiye yükünü almış, vagonları dizilmiş bir katar gibi ilerliyor. Bu tren katarı hiç durmayacak” diye konuştu. Günay, kadın ve genç girişimcilere büyük önem verdiklerinin de altını çizdi.

Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı da konuşmasında TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun çalışmalarından övgüyle söz ederek, oda ve borsaların bugün geldiği noktanın önemli olduğunu vurguladı. Sarı, başta uluslararası standartlarda bir laboratuvar olmak üzere fuar alanı, kongre merkezi ve depolama merkezi gibi ihtiyaçları bulunduğundan söz etti.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında odaların ne iş yaptığına dair sorular olduğunu belirterek, yapılan faaliyetlere ilişkin bilgilendirmede bulundu. Türk Ticaret Kanunu’nun üzerinde yapılan son değişiklikleri hatırlatan Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanlarının çalışması neticesinde yapılan düzeltmelerle iş dünyasının üzerindeki 6 milyar liralık yükün kaldırıldığını açıkladı.

Yine bu çalışma neticesinde 18 hapis cezasıyla birlikte muhtemel hapis cezalarının da önüne geçildiğini bildiren Hisarcıklıoğlu, bir başka düzenleme ile de vadeli alışverişler için tıpkı bankalarda olduğu gibi tüccarlarından mal vereceği kişinin geçmiş bilgilerini görebileceği bir sisteme geçileceğini de duyurdu.

İstihdam sorununun çözümü ve nitelikli elaman temini için hazırlanan UMEM Beceri’10 projesinin önemi üzerinde duran Hisarcıklıoğlu, proje sayesinde işadamlarının hem istediği nitelikte işçiye kavuşacağını hem de 4,5 yıla kadar istihdam yükünün yüzde 18 oranında azalacağını ifade etti. Mesleki eğitim alacak iş arayan insanların aynı zamanda sigortalarının yapılacağını ve günlük 20 lira cep harçlığı alacağını bildiren TOBB Başkanı, 3 ayın sonrasındaki staj döneminde günlük harçlığın 25 liraya yükseleceğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu salonda bulunan basın mensuplarından özellikle bu imkânın duyurulması ricasında bulundu.

TOBB Başkanı olarak gerçekleştiremediği tek işin perakende alanında beklenilen yasaya ilişkin olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, ancak yaptıkları girişimler neticesinde Türk Ticaret Kanunu’na bir maddenin konulduğunu ve bu madde ile küçük ve orta ölçekli firmaların büyük zincirlere sattıkları malın parasını en geç 60 gün içerisinde alabileceğini söyledi.

Trakya için iki önemli projeden bahseden Hisarcıklıoğlu, İpsala Gümrük Kapısı’nın modernizasyonunun bir araya gelemez denilen Trakyalıların nasıl birlikte güzel bir iş yapabildiklerinin en somut örneği olduğunu kaydetti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu gümrük kapılarının modernizasyonu işinin dünyada benzeri olmayan bir proje olduğunu ve bu sayede bekleme sürelerinin yarı yarıya azaldığını bildirirken, buradan özel sektörün kazancının 410 milyon lira olduğunu ifade etti. BALO AŞ projesinden de bahseden Hisarcıklıoğlu, Anadolu firmalarının Avrupa’ya ihraç edeceği malların Bandırma’da toplandıktan sonra Tekirdağ’dan sevk edileceğini söyledi.

FIFA ve UEFA’nın yıldız oyuncuları koruduğu gibi, özel sektörün de korunması gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Özel sektöre, girişimcilerimize gözümüz gibi bakmalıyız. Türkiye’nin zenginleşmesinin esas nedeni onlar. Çocuklarımız işsiz kalmasın istiyorsak, özel sektöre gözümüz gibi bakacağız” ifadesini kullandı.
Devletten tek isteklerinin rakipleriyle aynı şartlarda mücadele etmelerinin sağlanması olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, bunun için de yeni anayasaya ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Tekirdağ için iki güzel de haber verdi. Tekirdağ’ın simgesi isimlerden vatan şairi Namık Kemal’in kendi el yazısıyla yazdığı ilk tiyatro eseri olan “Celalettin Harzemşah”ın yeryüzündeki tek nüshasını satın alarak Namık Kemal Üniversitesi’ne armağan etme kararı aldıklarını açıklayan Hisarcıklıoğlu, eseri Üniversite Rektörü Osman Şimşek’e teslim etti. Hisarcıklıoğlu Tekirdağ’ın okul talebine de ‘olur’ diyerek, ikinci müjdeyi de vermiş oldu.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nın ortaklaşa düzenlediği törende ödül alanlara plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül alanlar;

GELİR VERGİSİ REKORTMENLERİ

Saim Duran

Cem Kızılırmaklı

Şerafettin Çebi

Tuncay Cansoy

Remzi Darcan

Ruhan Bultan

Namık Kemal Yücel

Cengiz Bilge

İsmet İlhanlı

Celal Taş

KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENLERİ

Tekirdağ Elektrik Dağıtım A.ş.

Muratlı Karton Kağıt A.ş.

Başak Karataş Tarım Al. A.ş.

Özdenler Akaryakıt Ltd. Şti.

Trakya Tem. Ltd. Şti. ( Salih Tekin – Süleyman Gül)

Marhat Marmara Boru Ltd. Şti.

Hasat Meşrubat A.ş.

Has Meşrubat Ltd. Şti.

Özbil Un Sanayi A.ş.

Yolaş Madencilik A.ş.

2012 İHRACAT LİSTESİ

A.C elektrik San. Ve Tic. Ltd.Şti.

Panel Sistem Soğutma Tic. A.ş

Tekirdağ Mermer San. Ve Tic. A.ş.

Törenin ardından Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde Trakya oda ve borsa başkan ve meclis başkanları ile toplantı yapıldı. Toplantının ardından Tekirdağ TSO Restoran’ında TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu onuruna yemek verildi.