TEKİRDAĞ TSO SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI EŞKİNAT’I ZİYARET ETTİ

29.05.2014

TEKİRDAĞ TSO SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI EŞKİNAT’I ZİYARET ETTİ

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Başkan Yardımcısı Erhan Tanrıöver, Sayman Üye Taner Karaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Göksel Karaevli, Galip Öge, Cemil Koçaş, Cihan Çömez, Muzaffer Destereci ve Genel Sekreter İrfan Ekici, 30 Mart 2014 Yerel Seçimler sonrasında Tekirdağ Merkez İlçe olan Süleymanpaşa Belediyesine,  Belediye Başkanı seçilen Ekrem Eşkinat’ı makamında ziyaret ettiler.

Süleymanpaşa Belediyesine Başkan olarak seçilen Ekrem Eşkinat’ı tebrik eden Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, “Başkanlığınız hayırlı olsun, sizleri canı gönülden tebrik ediyor yeni görevinizde başarılar diliyorum. Çok önemli bir görev, kültürel ve sosyal detaylı insan odaklı hizmetler belediyeler tarafından yapılıyor. Tekirdağ TSO olarak Süleymanpaşa belediyemizin çalışmalarına destek veriyoruz. Tekirdağ için atılan her adımı önemsiyoruz. İlimiz ve Türkiye’nin büyümesinde yerel güç çok önemli. Şehirlerin kalkınmasında yerel yönetimlerin gücü yadsınamaz. Bu anlamda yapacağınız başarılı çalışmaları önemsiyor ve destek veriyoruz. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın en sıcak gündem maddesini oluşturan Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi (TORSAB) hakkında sizlere birkaç bilgi aktarmak istiyorum. TORSAB 2013 yılının sonunda kurulan Türkiye’nin en iyi OSB’si olacak bir projedir. Proje tamamlandığında 12.000 – 13.000 kişiye istihdam sağlanması öngörülüyor. TORSAB’da çevresel etki ve endüstriyel atık olmayacak, tamamen çevreci bir OSB olacak. Şehrimize fayda sağlayacağına inandığımız için bu projenin içinde yer alıyoruz. Proje ile ilgili peyzaj çalışmaları Türk Tasarım Vakfı tarafından yürütülüyor ve yeşil ve ferah bir alan tasarlanıyor. TORSAB’da yer alacak firmalarımızdan vergi dairelerini Tekirdağ’a taşımaları sözünü alıyoruz. Bunun sonucunda şehrimize gelen katma değer artacak, vatandaşlarımız daha sosyal ve ekonomik yaşam standardına ulaşmış olacaklar. TORSAB, markakent olma yolunda ilerleyen şehrimizin ve Türkiye’nin Avrupa’ya açılan yeni yüzü Tekirdağ’ımıza çok önemli katkılar sağlayacaktır ” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı Tekirdağ TSO Yönetimine memnuniyetine dile getiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat, “ nazik ziyaretiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Şehrin ticari ve ekonomik yapısına yön veren en önemli kurumlarımızdan Tekirdağ TSO ‘nun yapmış olduğu projeleri ve içinde olduğu çalışmaları önemsiyoruz ve destekliyoruz. Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi(TORSAB) Tekirdağ TSO’nun ortaklığında kurulan şüphesiz ki faydalanan şehrimiz, ekonomik ve sosyal alanda fayda sağlayacak önemli bir projedir. TORSAB’a negatif bakış açımız yok. TORSAB ile ilgili bilgi eksiğimiz vardı. Bugün yapmış olduğunuz ziyaret esnasında detaylı bilgileri sizden öğrenmiş olduk. Çalışmalarınızda başarılar diliyor, projelerinizi destekliyoruz” dedi.