TEKİRDAĞ TSO 2014 AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI

28.08.2014

TEKİRDAĞ TSO 2014 AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Ağustos Meclis toplantısı 27.08.2014 tarihinde Tekirdağ TSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Meclis Başkanı Mustafa Özden, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Tekirdağ TSO Meclis üyeleri katıldı.

Tekirdağ TSO 2014 Ağustos ayı Meclis toplantısında söz alan Başkan Cengiz Günay, Tekirdağ fotoğrafına bütünlük içerisinde bakılması gerektiğine dikkati çekti ve sözlerine şöyle devam etti;

“Çok seslilik ve fikirlerin söylenmesi olumlu bir etkidir ancak analiz yapılmadan fayda ve zarar muhasebesi yapılmadan ortaya konulan görüşler şehrimizin gelişmesine engel teşkil eder.” Tekirdağ hizmet etmek için çalıştıklarını kaydeden Günay, “Tekirdağ şu anda olması gerektiği yerde değil ama olması gerektiği yere gelmesi zor da değil, inşallah güzel günler bizi bekliyor, ümitliyiz ”dedi. Başkan Günay, “Yapılacak faaliyetlerde ne yapmamız ya da nerede olmamız gerekiyorsa, üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Hepimizin ortak paydası Tekirdağ olmalı. Tekirdağ’ı geleceğe taşıma adına herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekir. Tekirdağ, turizmden eğitime, sağlıktan tarıma, sanayiden lojistiğe kadar birçok avantajı içinde barındıran bir kent, ancak Türkiye’nin omurgası üretimdir, ihracattır, emek ve alın teridir. Biz kalkınırsak şehrimiz kalkınır, şehrimiz kalkınırsa ülkemiz kalkınır, bu fotoğrafa bütünlük içinde bakmamız gerekir. Tekirdağ ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm meslek gruplarında meclisimiz ve komitelerimizle birlikte görev sınırlarımız içinde bulunan Şarköy, Muratlı ve Süleymanpaşa ilçelerimizde ekonomimizi güçlendirmek, geliştirmek için önümüze gelen sorunlar ve çözüm önerilerinin olduğu bir çalışma programı hazırlayacağız. Bu çalışma sonrası yerel yönetimlerimiz ile bir araya gelip elimizdeki yetki ve imkânlar doğrultusunda neler yapılabiliri arayacağımız fikir alışverişi toplantısı planlıyoruz. Hedefimiz Tekirdağ iş dünyasının önündeki engelleri azaltmak, rekabet gücünü arttırmak. Biliyoruz ki küreselleşen dünyada güçlü bir şehir, güçlü bir ülke olmanın yolu üretimdir, rekabettir, dünyaya açık olmaktır” dedi.

Toplantı, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu’nun faaliyet raporu, gelir – gider hesapları, gelen – giden evraklar gibi konuların meclise sunumu ile devam etti.Meclis Toplantısı, Tekirdağ TSO gündem maddelerinin görüşülmesi ve birçok konuda karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Cengiz GÜNAY

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı