TEKİRDAĞ TSO VE T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ ‘TEKSTİL SEKTÖRÜNDE RİSK DEĞERLENDİRMESİ SEMİNERİ’

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ‘ Tekstil Sektöründe Risk Değerlendirmesi ’ semineri Çorlu’da gerçekleştirildi. Seminerde birçok sektöre ait iş sağlığı ve iş güvenliği konuları ele alındı. Seminerin açılış konuşmasını T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail GERİM yaptılar. Seminere Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası adına Sayman Üye Taner KARAOĞLU katıldı. KARAOĞLU yaptığı açılış konuşmasında, “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa dikkat çekti ve kanunun amacı işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektedir. Başta tekstil sektörüne, tüm iş kollarına bu seminerin faydalı olmasını temenni eder, tüm katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür ederim ” dedi. Seminerde, Avrupa Birliği ülkelerinde tekstil sektörünün yapısı, riskler ve risk değerlendirmesi yaklaşımı ve ESENER araştırması birincil ve ikincil değerlendirme sonuçları ile ülkemizde tekstil sektörü, çalışma koşulları, risk etmenleri ve çözüm önerileri başlıklı konular ele alındı. Seminerin sonunda Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Sayman Üye Taner KARAOĞLU’na konuşmalarından dolayı T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail GERİM tarafından plaket takdim edildi.