“TEKİRDAĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI İSPANYOL BASININDA”

05.07.2013

TEKİRDAĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI İSPANYOL BASININDA

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “ Sivil Toplum Diyaloğu – AB-Türk Odaları Forumu-II: AB-Türkiye Odaları Ortaklık Hibe Programı” kapsamında Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne (CFCU)  sunulan ve hibe almaya hak kazanmış “Wine Cluster in Tekirdağ: WTC” (Tekirdağ’da Şarap Kümelenmesi) projesinin çalışmalarının devam ettiğini belirten Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, yaptığı açıklamada; “ Ticaret ve Sanayi Odaları arasında karşılıklı bilgilendirme ve anlayışı güçlendirme, Avrupa ve Türk iş çevrelerinin entegrasyonunu geliştirme, hem Türkiye’de hem de AB’deki fırsat ve güçlüklere dair farkındalığı arttırma, bölge KOBİ’lerinin AB ülkelerinde tanınırlığın arttırılması ve daha yakın ticari ilişkilerin kurulması yönündeki çalışmalarına devam eden Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Trakya bölgesinin farklılık yaratan ürünlerinden olan Şarap ve Şarap sektörünün ön plana çıkmasını amaçlayan ‘Tekirdağ Şarap Kümelenmesi’ projesinde 6 ayı geride bıraktık.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile Castellon Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında Avrupa Birliği Hibe Fonlarından yararlanılarak yürüttüğümüz proje kapsamında, 21-26 Haziran 2013 tarihlerinde İspanya’nın Castellon iline 16 kişilik bir ekip ile çalışma ziyaretimizi gerçekleştirdik. Ortağımız Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odamızın proje yetkili ve sorumlularının yanı sıra Şarköy ve Mürefte bölgelerinde üretim yapan ve projeye katılımlarıyla destek veren firmalarımızın da katılım gösterdiği çalışma ziyaretimiz İspanyol Basını ve Castellon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. 24 Haziran 2013 tarihinde Castellon Ticaret Odası’nda gerçekleştirdiğimiz basın konferansında, yürüttüğümüz proje ve bölgemiz hakkındaki sorulara yanıt verdik. İspanya basınının en önemli gazetelerinden El Mundo, Mediterraneo ve görsel basında haber olan ziyaretimiz kapsamında Castellon Ticaret Odası Genel Sekreteri Carlos Fabra Carreras ve Dış Ticaret Uzmanı Nela Gomez Villalonga ile ikili görüşmelerde bulunduk.

Tekirdağ Bölgesi’nde bir şarap kümelenmesi kurulması, rekabet ve inovasyon ile bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması suretiyle şarap üreten KOBİ’lerin üretimlerini kurumsallaştırmalarına ve uluslararasılaşmalarına katkı sağlama, KOBİ’lerin yurtdışındaki işbirlikleri konusunda cesaretlendirilmesi hedefleriyle ilerleyen projemiz, İspanyol ortakların ve uzmanlarının Temmuz ayında bölgemize ve odamıza gerçekleştirecekleri “2. Çalışma Ziyareti” ile çalışmalarına devam edecektir.