12.07.2017

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi’nin 63. Genel Kurul Toplantısı 10 Temmuz 2017 tarihinde, İstanbul’da, TOBB hizmet binasında gerçekleşti. Gerçekleşen genel kurula Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, ICC yetkilileri çok sayıda ortak katılım gösterdi. Genel Kurul’da Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Divan Başkanlığı’na seçilerek, genel kurulun yönetilmesinde görev almıştır.

Genel Kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, geçtiğimiz dönemde, ICC açısından tarihi gelişmeler yaşandığını belirterek, “13 Aralık 2016 tarihinde, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından, ICC’ye resmi olarak gözlemci statüsü verilerek Birleşmiş Milletler Genel Konseyi tarihinde ICC, resmi olarak Gözlemci Statüsü elde etmiş tek özel sektör kuruluşu olduğunu ifade etti.

ICC Türkiye’nin, en köklü Milli Komitelerden biri olarak, 80 yıldan uzun süredir faaliyette bulunduğunu hatırlatan Mete, “ICC Türkiye Milli Komitesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi önümüzdeki dönemde de, üyelerinin desteğiyle, ICC’nin faaliyet alanına giren konularda seminerler, konferanslar ve eğitimler düzenlemeye ve ICC’nin teknik komisyonlarında ülkemizi temsil etmeye devam edecektir” diye konuştu.

Mali raporun sunulmasıyla devam eden genel kurul toplantısı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

MİLLETLERARASI TİCARET ODASI (ICC) TÜRKİYE MİLLİ KOMİTESİ’NİN 63. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİMİLLETLERARASI TİCARET ODASI (ICC) TÜRKİYE MİLLİ KOMİTESİ’NİN 63. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİMİLLETLERARASI TİCARET ODASI (ICC) TÜRKİYE MİLLİ KOMİTESİ’NİN 63. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ