KOBİLER İÇİN KOSGEB DESTEKLERİ ARTTIRILMALI

17.04.2013

KOBİLER İÇİN KOSGEB DESTEKLERİ ARTTIRILMALI

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Özden yaptığı açıklamada;

“Dünyada yaşanan ekonomik krizin etkisi hala devam etmektedir. Ülkemiz açısından %2,2’lik büyüme rakamını küçümsemek haksızlık olur. Ancak bu rakamlar Türkiye’yi hedefe taşımakta yetersiz kalmaktadır.

Avrupa Birliği, finansal krizi ve krizle batan ülkelerin ekonomilerini yoluna sokamadı. Güney Kıbrıs, Yunanistan, İspanya’nın krizdeki süreçleri açık ve net bir şekilde tüm dünya tarafından görülmekte ve bilinmektedir. Suriye’de, Afrika’da siyasi ve ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Buralar bizler için büyük pazarlar. Tüm bu olumsuzlukları düşündüğümüzde Türkiye’deki ekonominin gidişatını küçümsemek haksızlık olur. Türk iş adamları her şeye rağmen üretiyor, istihdam ediyor ve ihracat yapabiliyor.

Üretimimizin temel çarkı kobilerdir. Kobilere iyi ve kaliteli üretime geçme aşamasında destek şarttır. Şu anda büyük işletmeler finansa ulaşmada daha rahattırlar, uygun koşullarda kredi kullanabilmektedirler. Fakat kobiler için aynı durum söz konusu değildir, kobilerin finansa ulaşımında sıkıntılar yaşanmaktadır. Kobilerimizin en büyük destekçisi KOSGEB’in kaynakları yetersizdir. Küçük işletmeler KOSGEB’den destek beklemektedirler. Özellikle piyasada yaşanan resesyonun aşılmasında KOSGEB destekleri arttırılmalıdır” dedi.