İnsanlar Yetişir Kurumlar Gelişir Projesi İlimizde Başarıyla Tamamlandı

16.02.2012

Tekirdağ Valiliğince hazırlanan İl Özel İdaresi ve Namık Kemal Üniversitesi ortaklığında yürütülen,  Trakya Kalkınma Ajansı tarafından hibe programı kapsamında desteklenen, Odamız tarafından 'da eğitim gereçleri sağlanan “İnsanlar Yetişir Kurumlar Gelişir” projesi kapanış etkinliği, belge dağıtım ve ödül töreni Odamızın konferans salonunda gerçekleştirildi.

Valimiz Zübeyir KEMELEK,Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Kırklareli Valisi Mustafa YAMAN Edirne Valisi Gökhan SÖZER, Tekirdağ Belediye Başkanı Operatör Dr. Adem DALGIÇ,  Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK, İl Genel Sekreteri Mustafa YEL,  Kaymakamlar,  Odamzın Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz GÜNAY ve Sayman Üyemiz Taner Karaoğlu,  Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay ÜSTÜN, Diğer Ticaret Odası Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları,  Daire Müdürleri, Belediye Başkanları ve kursiyerlerin  katıldığı törende   kapanış etkinliğinin ilk konuşmasını kursiyerler adına Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Naşit OSKAY yaptı.

Konuşmasında proje uzmanlığının geleceğin mesleği olduğunu belirten OSKAY, insana yapılan yatırımların çok anlamalı olduğunu bu eğitim fırsatını yaratan Valimiz Zübeyir KEMELEK’ e ve eğitimin mimarı olarak nitelendirdiği Vali Yardımcımız Doç. Dr. M.Turan ÇUHADAR’ a katkılarından dolayı kursiyerler adına teşekkürlerini sundu.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ise "Bu eğitim süreci ile  Tekirdağ ilinin proje yazma konusunda büyük avantaj sağlayacağını ve bunun sonucunda da  projelerin kalitesinin  artacağını dile getirdi. Verilen eğitimden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Bu tür eğitimlerin yaygınlaştırılması gerektiğini, diğer illerde de ihtiyaç olduğunu, yazılan başarılı projelerin, sonuna kadar arkasında duracaklarını belirten Üstün tüm kursiyerlere başarı dileklerini sunarak konuşmasını noktaladı.

Proje eğitmeni Tekirdağ Vali Yardımcımız  Doç. Dr. Mehmet Turan ÇUHADAR da ‘Kursu başarıyla bitiren arkadaşlarımız ülkemize yararlı projeler üreteceklerdir.Tekirdağ Valiliği bünyesinde 2010 yılı sonunda Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ve Proje Ofislerinin Kuruluş, Görev  ve Çalışma Yönergesinin çıkarıldığı, Yönerge kapsamında ilde ABDİK Merkezi ile proje ofisi kurulduğunu her ilçede Kaymakamlık bünyesinde proje ofislerinin oluşturulduğunu  ve eğitim sonucunda başarı belgesi alanların bu ofislerde görevlendirilmesinin yararlı olacağını belirtti. Kursiyerlerin sürekli kendilerini yenilemelerinin zorunlu olduğunu belirten ÇUHADAR, kursiyerlerin amirlerinin de eğitim alanlara görev, yetki ve sorumluluk vererek teşvik etmeleri durumunda eğitimin amacına ulaşacağını söyledi.Verilen eğitim sadece PCM ve mantıksal çerçeve eğitiminden ibaret olmadığını,müfredat kapsamında;

1. Yönetim ve Yöneticilik

2. Proje ve Projecilik

3. Proje Yönetim Süreçleri

a. Proje Entegrasyon Yönetimi

b. Proje Kapsam Yönetimi

c. Proje Zaman Yönetimi

d. Proje Maliyet Yönetimi

e. Proje Kalite Yönetimi

f. Proje İnsan Kaynakları Yönetimi

g. Proje İletişim Yönetimi

h. Proje Risk Yönetimi

i. Proje Tedarik Yönetimi

4. Avrupa Birliği Proje Yönetimi Rehberi

a. Proje Döngüsü Yönetimi

b. Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı

c. Proje Teklifi Hazırlama Aşamaları

5. Hibe Programları

a. IPA (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı)

b. IPARD (Kırsal Kalkınmada Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı)

c. Kalkınma Ajansları

6. Proje Teklifi Değerlendirme ve Uygulama Teknikleri

eğitimlerinin  de verildiğini açıkladı. Emeği geçenlere ,proje ortaklarına hibe sağlayan Ajans yönetimine  ve Tekirdağ  TSO Yetkililerine katkılarından dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Son olarak konuşmasını yapan Valimiz Zübeyir KEMELEK “AB fonlarından ve Merkezi hükümetin programlarından para transferi yapabilmemiz için proje yapmamız gerekecek. Bu projeyi yapamayanlar,bu kaynaklardan yeteri kadar yararlanamayacak.Yola çıkış nedenimiz;öncelikle AB projeleri yazımını yaygınlaştırmak.Gerek AB gerek ise kabiliyetimizi ben yeterli görmüyordum. Ancak bugün eğitim programıyla iyi bir sonuç aldığımıza inanıyorum. Bu eğitimden sonra proje yazma kabiliyetimizin arttığına ve daha da artacağına inanıyorum. Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu’nda da bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak projelerin hayata geçirilmesini önemsiyoruz.Sadece Tekirdağ’ın değil,bölgenin sosyal ve ekonomik yönden kalkınması için çalışmalıyız.İster AB fonlarından ister Merkezi hükümetin programlarından para transferi yapabilmemiz için proje yapmamız gerekecek. Avrupa Birliği fonlarından iyi projeler yaparak yararlanacağız. Daha önce projelerimizi dışarıya yaptırıyorduk bundan sonra  kendi öz kaynaklarımızla proje kaynaklarımızla proje üreteceğiz ” dedi.

Proje eğitim çalışmaları sırasında analizi yapmak, grup çalışmalarını yürütmek, grup ve aidiyet bilinci oluşturmak üzere eğitime katılan 95 kursiyer, başarı ve katılım belgelerini Valimiz  Zübeyir KEMELEK, Edirne Valisi Gökhan SÖZER, ,Kırklareli Valisi Mustafa YAMAN, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit ÇAĞLAYAN,Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem DALGIÇ, Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Behçet ŞEN, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Nusret UYBAŞ, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK ve Odamız; Tekirdağ Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz GÜNAY tarafından takdim edilmiştir.