GÜNAY: ARTIK DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN, BİRLİKTE ÇOK ÇALIŞMA ZAMANIDIR. ÖNÜMÜZE BAKMALI, YENİDEN EKONOMİYE VE YAPISAL REFORMLARA ODAKLANMALIYIZ

17.04.2017

Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, halk oylaması sonuçlarının Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, "Artık daha güçlü Türkiye için birlikte çok çalışma zamanıdır. Önümüze bakmalı, yeniden ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanmalıyız. " değerlendirmesinde bulundu.

Türk milletinin sandıkta tercihini yaparak, ülkenin geleceği ve devletin bekası için tarihi öneme sahip halk oylamasında nihai kararı verdiğine değinen eden Günay, sandıkta tecelli eden millet iradesine saygı duyulması gerektiğini kaydetti.

Başkan Günay, dünyanın önemli bir süreçten geçtiğine, özellikle Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada ciddi değişimler yaşandığına işaret ederek, Türkiye’nin karar alma süreçlerini hızlandıracak, istikrarlı ve sürdürülebilir siyasi yapıyı mümkün kılacak yeni bir yönetim sistemine geçmesi gerektiğini bildirdi.

Günay, “Türkiye’nin hedeflerine artık daha kararlı adımlarla yürüyeceğine inanıyorum. Özel sektörümüz bundan sonra önünü daha rahat görebilecek, daha rahat risk alarak yatırım yapabilecektir. Dünü geride bırakıp, yarına odaklanmalı, ortak bir vizyon ve hedef etrafında toplumu birleştirip geleceğe birlikte yürümeliyiz. Demokratik ve siyasi kazanımlarımız arttıkça, ekonomik kazanımlarımız da artacaktır.

İçerde ve dışarda ülkemize karşı oluşturulmak istenen olumsuz algıları değiştirip yatırımcıların güvenini yeniden artırmak ve ülkemizi zenginleştirme hamlesine devam etmek için reform sürecini canlandırmalı, hep birlikte çalışarak hazırlayacağımız yeni büyüme hikâyemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz. Üretimi, istihdamı, ihracatı daha çok artırmanın ve ekonomiyi büyütmenin çalışmalarını yapmalıyız. Yeni dönemde birlik, beraberliğimizi pekiştirerek, ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine çıkarma hedefine kararlı adımlarla yürümeliyiz. ” ifadelerini kullandı.