GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI VE SAĞLIK BAKANI TEKİRDAĞ TSO'YU ZİYARET ETTİ

14.10.2013

Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz  Günay'ın Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun odamızı ziyaretleri münasebetiyle, gerçekleşen toplantı esnasında yaptığı konuşma şu şekildedir;

Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı,

Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu,

Sayın Valim, Belediye Başkanım, İl Emniyet Müdürüm…

Hepinizi şahsım ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası adına saygıyla selamlıyorum.

İki bakanımızı, iki hemşerimizi şehrimizde ağırlamak bizim için büyük bir onur.

Biliyorsunuz Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu zaten bu toprakların insanı. Trakyalı. Bizim hemşerimiz.

Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı ile de hemşeriyiz. Malum kendisi has be has Karadenizli. Bizim de Karadeniz’e 2 km kıyımız var sayın bakanım. Biz de Karadenizliyiz.

O yüzden ben hem denizden hemşerimiz olan Gümrük Bakanımıza, hem de karadan hemşerimiz olan Sağlık Bakanımıza Tekirdağ iş dünyası adına teşekkür ediyor, Tekirdağ’a hoş geldiniz diyorum ve sizlerden kuvvetli bir alkış istiyorum
Kıymetli Bakanlarım,

Görev yaptığınız dönemde Türkiye ekonomisi büyüdü, istihdam arttı, yatırımlar arttı sizlere özellikle bu konuda teşekkür etmek istiyorum.

Ancak siz bu ülkeye çok daha önemli bir şey kazandırdınız. İnsanımızın kendine güvenini, Türk iş dünyasının kendine olan güvenini kazandırdınız.

Ben hatırlıyorum eskiden iş adamı olarak en ufak olumsuzlukta dolar ne olacak, mark ne olacak diye karamsar düşünüp iş yapmazdık. Kendimize güvenip bir adım atamazdık.

Şimdi bakıyorum Avrupa krizde, Amerikan hükümeti kepenk kapatmış, küresel piyasalar çalkantılı ama ne kimse dolar ne olur diye endişe ediyor, ne de kimse yatırımını erteliyor. Çünkü herkes kendisine güveniyor, ülkesine güveniyor.

İşte son dönemdeki ekonomik kalkınmanın temeli de bu güven. Daha şimdiden 2023’ü hedeflememizi sağlayan da bu güven.

Bu ülkeye ve Türk iş dünyasına kendine olan  güveni kazandırdığınız için sizlere en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.

Değerli dostlarım,

Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı’yı biz TOBB camiası olarak şu iki kelime ile anlatırız: HIZ ve GÜVEN.

Hem kendisi işi hızlı bitirmeyi sever ve güven verir, hem de yaptığı işlere baktığınızda attığı her adım ticaretin daha hızlı yapılması ve güven ortamında yapılmasını sağlamaya yöneliktir.

Sizler zaten yapılanlara şahitsiniz. Yarım asırlık Türk Ticaret Kanunu’nun değişmesinde çok büyük emeği oldu.

Camia olarak yaptığımız çalışma sonucu üzerimizden 6 milyarlık bir yükün kaldırılması noktasında sayın bakanımız Türk özel sektörünün sürekli yanında oldu, desteğini hiç esirgemedi.

Yine Kara Sınır kapılarımızın modernizasyonu konusunda tüm dünyaya örnek olan bir vizyonu ortaya koydu. TOBB camiası olarak yap-işlet-devret modeli ile modernize ettiğimiz gümrük kapılarında işlem hacmi iki katına çıktı. Bekleme süresi yarıya indi. Türk özel sektörüne yıllık 410 milyon liralık katkı sağlandı.

Yetkili yükümlü sistemini getirerek ihracatta online check-in sistemini getirdi. Gümrükte bekleme işini bitirdi.

Yani attığı her adım, ticaretteki hızı ve güveni artırmaya yönelik oldu.

Ben bu vizyonu ve anlayışından dolayı huzurlarınızda kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Değerli Dostlarım,

Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’a da bir teşekkürüm olacak. Bakın kendisi göreve gelir gelmez müthiş bir iş yaptı.

Bir taraftan vatandaşımızın aldığı sağlık hizmetinin kalitesini arttırırken, diğer yandan da sağlık sektöründe Türkiye’yi bir marka yapma, sağlık turizmini ülkemiz için bir kazanca dönüştürme noktasında vizyonunu ortaya koydu.

Sayın Bakanım EXPO 2020 konusunda İzmir’de yaptığınız çalışmaları, Türkiye’yi Ortadoğu’nun sağlık merkezi yapma noktasında Adana ve Gaziantep’te yaptığınız çalışmaları takdirle izliyorum.

Şunu da biliyorum. Çok zor şartlar altında yetişerek bu noktaya geldiniz. Bileğinizin hakkı ile aldığınız hekimlik unvanına rağmen Yunanistan’da doktorluk yapmanıza izin verilmedi. Sıkıntılar çektiniz.

Şimdi sizin vizyonunuz doğrultusunda Edirne ve Tekirdağ’ı yani Trakya’yı da balkan ve Avrupa coğrafyası için sağlık merkezi yapalım.

Size doktorluk yaptırmayan Avrupa’nın hastalarını burada tedavi edip, hekimlik nasıl yapılırmış gösterelim.

Değerli bakanlarım hiç şüpheniz olmasın; siz bize yolu gösterin, bugüne kadar yaptığınız gibi yolumuzu açın, biz iş dünyası olarak gerisini hallederiz diyor, bu vesile ile kurban bayramınızı kutlar,  hepinizi saygıyla selamlıyorum.

CENGİZ GÜNAY

TEKİRDAĞ TSO YÖN. KUR. BŞK.

TOBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ