Girişimcilik Eğitimini Başarı ile Tamamlayan Kursiyerlerin Ödül Töreni Odamızda Düzenlendi

İş kurumu ile Kosgeb arasında protokol ‘e bağlanan, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Salonu’nda Avrupa Birliği İş geliştirme merkezi (ABİGEM) Tarafından Eğitimleri verilen katılımcıların girişimcilik kurs’u tamamlanmış olup; Sertifikalarını Odamızın ve Avrupa birliği iş geliştirme merkezi, Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, İş Kurumu Müdürü Şerafettin Küçük, Kosgeb Müdürü Özay Cebeci tarafından takdim edilmiştir.

Törende konuşma yapan Başkan Cengiz Günay 2023 Türkiye’sini hedefliyorsak girişimci sayısını arttırmamız gerekir. Gelişmiş ülkelerden kendimize örnek alırsak Japonya’da 6.700.000 girişimcinin olduğunu bu sayı içerisinde ise 1.200.000 kadın girişimci olduğunu, Ülkemizde ise 1.200.000 girişimci olduğunu ve bu sayı içerisinde 70.000 kadın girişimci olduğunu hatırlatarak kat etmemiz gereken mesafenin çok olduğunu, daha çok girişimci yetiştirmemiz gerektiğini ve ekonomide kadının ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Başkan Günay bugün sertifikalarını verdiğimiz girişimcilerin 24 kişi olduğunu ve tavsiyesinin sertifikalarını evinin bir köşesine asmak yerine hayal ettikleri yâda planladıkları işle ilgili girişimlerde bulunmaları gerektiğini ve bu salondan mutlaka yeni iş yeri sahiplerinin çıkacağına inandığını, bu duygu ve düşüncelerle gelişen Tekirdağ ‘ın yaşayan insanında bu gelişmelerle ayak uydurması gerekiyor dedi.