CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI VE MİLLETVEKİLLERİ’NDEN ANLAMLI ZİYARET

27.03.2013

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI VE MİLLETVEKİLLERİ’NDEN ANLAMLI ZİYARET

CHP Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkan Yardımcısı İlimiz Milletvekili Faik Öztrak, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ile Milletvekili Emre Köprülü, İl Başkanı Recep Palabıyık, İlçe Başkanı Emre Kervancılar, İl ve İlçe Yöneticileri odamıza ziyarette bulundu.  Gerçekleşen toplantıya Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Özden, Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Uysal, Sayman Üye Taner Karaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yıldırım Orhan Çebi, Seyhan Nevarsa ve Meclis Üyesi Raşit Akın katıldılar. Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Trakya Bölgesi’nin sanayici-işadamının sorunlarını bildiklerini, dinlemeye geldiklerini belirterek, CHP’nin planlı piyasa ekonomisi, üretimi ve insanı odağına alan, KOBİ’lere destek veren, bölgelerarası gelişmişlik farkını kaldırmak için devletin öncülüğünde, bazı bölgelerde kamu yatırımlarını süratle devreye sokan ekonomik plan ve programlarının hazır olduğunu kaydetti. Çözüm planlarını işadamlarıyla paylaştıklarını ifade eden Toprak, iş dünyası ile diyalog ve dayanışmaya, işbirliğine, sorunların ortak akılla, ortaklaşa ortadan kaldırılmasına önem verdiklerini sözlerine ekledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İlimiz Milletvekili Faik Öztrak düzenlen toplantının amacının nisan ayı sonunda düzenlenecek olan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile gerçekleşecek yemek daveti için geldiklerini dile getirdi. Asıl amaçlarının iş adamları ve ticaret dünyasında karşılaşılan sorunlar, engeller, çözüm önerileri, neler yapılabilir? Vb. gibi konuların irdeleneceği bir yemek olduğunu dile getirdi. CHP olarak iktidar-muhalefet ayrımı yapılmaksızın parlamentoda iş dünyasına dair yeni yasalar düzenlenirken ticaret ile uğraşan vatandaşlarımızın yararına çalışmalar yapmak istiyoruz dedi. Bu tarz toplantıların sık sık düzenleneceğini ve şimdiye kadar bir çok şehirde düzenlendiğini dile getiren Öztrak, Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve daha bir çok oda ile bu toplantıların yapılacağını ve asıl amaçlarının Türk Sanayicisin gücünü nasıl arttırabiliriz olduğuna dikkati çekti. Milletvekili Candan Yüceer düzenlenen toplantıya ev sahipliği yapan Tekirdağ TSO yöneticilerine teşekkürleri sundu ve bir çok alanda ortak çalışmalar yürüttüklerini ve başarılı olunduğuna dikkat çekerken, eğitimin önemini vurguladı ve üretim çok önemli, ithal etmek yerine üretmek lazım, üretim alanı siyasi alan olarak görmüyoruz dedi. Milletvekili Emre Köprülü, CHP konuya dair 3 kriterinin olduğunu ve bunların sırasıyla üretim, istihdam ve ihracat olduğu dile getirdi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, “Tekirdağ TSO olarak 1925 yılından beri yani 88 yıldan beri faaliyet gösteriyoruz. Üyelerimize maksimum fayda sağlarken, üyelerimizin iş hayatlarında doğru gelişmesine yardımcı olan bir kurumuz. Milletvekillerimiz ile sık sık görüşüyor ve istişare toplantıları düzenliyoruz. Tekirdağ’da üretim ile ilgili yeni enstrümanlar oluşuyor ve Tekirdağ önemli bir kent olarak önümüze çıkıyor. İş dünyasında zaman zaman sorunlar yaşıyoruz, nisan ayında düzenlenecek toplantı bizler için çok önemli. Ülke menfaati önemlidir ve bizlere ışık tutacak fikirler var. Odamız Yönetim Kurulu ve Meclisi adına sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Toplantı soru-cevapların ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.