BULGAR HEYETİ TEKİRDAĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI’NI ZİYARET ETTİ

17.06.2013

BULGAR HEYETİ TEKİRDAĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI’NI ZİYARET ETTİ

Bulgaristan Pırmovay Belediye Başkanı Angel Papazov, Pomorie Belediye Başkan Yardımcısı İvan Aleksiev, Sliven Belediye Başkan Yardımcısı İvan Slavov  ve beraberindeki heyet Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu. Gerçekleşen ziyarete Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Meclis Üyesi Ahmet Baygur katıldılar.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, “ yaptığımız çalışmalarla  Bulgaristanlı işadamlarının buraya gelmesinin değişik faydalar getirmesini arzu ediyoruz. Yatırımların sadece ticarette değil sanayiyi de kapsamasını istiyoruz. Birçok alanlarda da çalışmalar gerçekleştirdik, kültürel faaliyetleri de karşılıklı olarak gerçekleştiriyoruz. Bu toplantıların sonunda işbirliklerinin daha da güçlenerek gelişmesini istiyoruz. Tekirdağ  ve Trakya hızla gelişen bir bölge, ihtiyacımız olan alanlarda daha çok işbirliği yapmak istiyoruz. Karşılıklı işbirliği içinde olmak her iki tarafında yararına olacaktır. Bu toplantılar devam edecek her iki ülkenin aydın insanları birbirleriyle işbirliği yapacaktır. Yatırımcılarımıza katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bulgaristan’daki gelişmeleri de düzenlediğimiz inceleme gezileriyle yakından takip ediyoruz” dedi.

Her iki ülke arasında işbirliğinin artarak devam edeceğine inandığını anlatan Pırmovay Belediye Başkanı Angel Papazov ise ‘ Bundan sona da bu işbirliğinin devam edeceğine inanıyoruz. İki ülke arasında ticaret alanı çok geniş. Türkiye ile olan ilişkimizi yüksek tempoda devamını sağlamamız  gerekiyor.’’ dedi.

Toplantı, Bulgar Heyeti’nin Başkan Günay’a hediyelerini takdim etmesi ve toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.