ALMANYA İSTANBUL KONSOLOSLUĞU’NDAN ODAMIZA ZİYARET

22.01.2014

ALMANYA İSTANBUL KONSOLOSLUĞU’NDAN ODAMIZA ZİYARET

Almanya İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Sayman Üye Taner Karaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Cemil Koçaş, Muzaffer Destereci hazır bulundular.

Almanya İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke, “Bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Tekirdağ’a ilk gelişimiz. Şehrinizi çok beğendim, gelişmişlik düzeyi yüksek ve refah içinde olan bir kentte yaşıyorsunuz” dedi.

Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, “ Öncelikle şahsım ve Yönetim Kurulu adına yapmış olduğunuz nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Tekirdağ hakkında ve odamız hakkında genel bilgiler vermek istiyorum. Tekirdağ TSO 1925 yılında kurulmuş bölgenin ticari ve sosyal gelişimi ile ilgili aktif rol oynayan bir kurumdur. Görev sınırlarımız Tekirdağ merkez, Şarköy ve Muratlı ilçeleridir. 5500 civarında kayıtlı üyemiz var. 100 farklı iş kolunda faaliyet gösteren üyelerimiz bulunuyor. Tekirdağ incelendiğinde sanayi, ticaret, tarım ve lojistik alanlarda ön plana çıkıyor. Ülke genelindeki istatistik verilerde 81 il bazında ilk 10 il içinde yer alan ilimizde aynı zamanda 13 Organize Sanayi Bölgesi(OSB) 1 Avrupa Serbest Bölgesi bulunmaktadır. Buralarda 2000 civarında ulusal ve uluslararası sanayi kuruluşları faaliyet göstermektedir. Tekstil, deri, cam, metal, elektrik, elektronik, beyaz eşya, ilaç ve daha birçok alanda dünyaca ünlü markalara üretim yapan firmalar bulunuyor. İstanbul’a ve Avrupa’ya yakın kent olmamız ile birlikte lojistik anlamda bütün enstrümanlara sahip olan bir kentiz. Deniz, hava, tren ve kara yollarımız ön planda ve özel bir lokasyona sahibiz. Yapımı hala süren asyaport limanı yakın zamanda hizmete geçmesiyle akdenizin en büyük ve avrupanın 3.büyük limanı olacak. Esas hedefimiz şehrin altyapı ve ulaşım enstrümanlarını üreticilerimizle buluşturup dünya ile rekabette avantajlı olmayı hedefliyor ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.