ABİGEM A.Ş. 'nin Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

28.02.2012

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) A.Ş.’nin Yönetim Kurulu toplantısı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı; Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Başkan Yardımcısı Mustafa Helvacıoğlu’nun ve diğer Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Yönetim Kurulu toplantısının, Tekirdağ Merkez haricinde ilk kez dışarıda yapıldığını ve dışarıdaki ilk toplantının da Keşan TSO’da gerçekleştirildiğine işaret eden Cengiz Günay, “Bundan sonraki Yönetim Kurulu toplantılarımızı Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’ne üye olan diğer oda ve borsalarda yapmayı planlıyoruz. İnşallah bundan sonra diğer toplantılar da başka odalarda yapılacak” dedi.

Günay çalışmalar konusunda da şu bilgileri verdi: “Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Anonim Şirketi, Şubat-2011’de Trakya’da bulunan oda ve borsaların ortaklığıyla kuruldu. Bu ortaklığın amacı; Trakya Bölgesi’nde ticaret yapan işletmelere, hem şahısların hem de tüzel firmaların rekabet gücünü artırmak, eğitim ve danışmanlık hizmetlerini bu kurumdan sağlamalarına yardımcı olmaktır.

Toplantımızın amacı; 2011’de yaptıklarımız, 2012’de yapacaklarımızı ve hedeflerimizi gözden geçirmek.

ABİGEM 8 Ağustos 2011 tarihinde kadrosunu ancak tamamladı. Biz Şubat-2011’de kuruluşla ilgili karar aldık ama kuruluşumuz mayıs-haziran aylarını buldu. Dolayısıyla kuruluştan sonraki personel yapılanması da 2011’in ağustos ayına kadar uzamış oldu. Fakat bu 4 aylık süre içinde ABİGEM, ciddi çalışmalar yaptı. Yeni bir şirket olarak kendini tanıtıl. Diğer taraftan Trakya Bölgesi’ndeki işletmelere hizmet verebilmek için ciddi çaba sarf etti.”

ABİGEM’in, 4 ay içerisinde, Trakya Kalkınma Ajansı’na vermiş olduğu projelerin %60-70 oranının gerçekleştirmesiyle başarı sağladığına vurgu yapan Başkanımız Cengiz Günay, “Mali destek, teknik destek programlarında girişimcilik eğitimlerinde başarı kazandık. Bu başarıya şöyle örnek verebiliriz. Girişimcilik eğitimlerinin bazılarında, eğitim süreci tamamlandıktan sonra 15 arkadaşımız kendi işletmelerini kurarak işletme sahibi oldular. Böyle bir fayda da sağladık arkadaşlarımıza.

Yapılacak genel kurul öncesi, bölge işletmelerimize, bölge ticaret erbaplarımıza nasıl, nelerde ve ne kadar fayda sağlayabileceğimizle ilgili konuları Yönetim Kurulumuzda tartışıp görüşeceğiz. Tabii bunun amacı da bölge insanımızın işine, aşına ve zenginleşmesine katkı sağlamak.” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Mustafa Helvacıoğlu da, toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı memnun olduğunu bildirerek, Yönetim Kurulu üyelerini tanıttı.

Toplantı, Yönetim Kurulu’nun yapılan çalışmaları görüşmesiyle devam etti.