BATMAN TSO VERGİ ÖDÜL TÖRENİ, TOBB YÖNETİMİ’NİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

29.11.2014

Batman Ticaret ve Sanayi Odası Vergi Ödül Töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, TOBB Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.​ TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, dürüstlük ve namusluluk konusunda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in örnek gösterildiğini, dünyada yılın maliye bakanı seçildiğini, bundan ülke olarak gurur duyduklarını söyledi.

Batman'daki ekonomik gelişmişliği ve TOBB'un Batman'a yönelik yaptığı çalışmalar konusunda bilgi veren Hisarcıklıoğlu, zenginleşme ve yoksulluğu yenmenin yolunun girişimcilikten geçtiğini belirtti. Batman'da tarım, sanayi, turizm ve petrolün bulunduğunu, her türlü zenginliğini olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, huzurun sağlanmasının ardından 2013 yılında kentte turizmin patladığını kaydetti. Türkiye'de işyeri açma oranının yüzde 5, Batman'da ise yüzde 9 artış yaşandığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bunun geleceğe olan güveni gösterdiğini anlattı. Batman'da müthiş bir değişim yaşandığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "Huzur olmazsa herkes içine kapanır. Türkiye’mizde de çevre coğrafyamızda da huzurun hakim olmasını istiyoruz. Bir birbirimizle kardeşiz. Bu huzur bizi refaha ulaştıracak. Huzur olduğu zaman Batman ve Türkiye kazanıyor. Ülkemizin geleceğinden umutluyum. Bizi kimse durduramaz. Biz artık şaha kalktık. 30 sene önce Türkiye ekonomisi Suudi Arabistan ve Yunanistan'ın altındaydı. Bugün iki ülke eşittir bir Türkiye yapıyor." Türkiye'nin düzenli hale geldiğini, sanayi devi olduklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Ülkeler ekonomisiyle güçlü olur. Petrol ve doğalgazımız yok ama bize müthiş bir girişimci bir ruh vermiş. Bunu rahmetli Turgut Özal sayesinde keşfettik. Türkiye'ye 36 milyon turist geliyor. Dünyada ilk 6 içerisinde biz varız" ifadelerini kullandı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, Batman'ın Türkiye ile arasındaki mesafeyi hızla kapattığını söyledi. İlin 2002'de 600 bin dolar seviyesinde ihracat yaptığını anımsatan Şimşek, bugün bu rakamın 90 milyon doların üzerine çıktığını ve 3-5 yıl içinde de çok rahat milyar dolarların yakalanabileceğini ifade etti. Şimşek, bölgedeki huzur ve barış ortamı için siyaseten çok önemli riskler aldıklarını ve ortaya güçlü bir irade koyduklarını vurgulayarak, "Kürt meselesini kalıcı bir şekilde, kardeşlik hukuku içerisinde çözmek için büyük bir çaba içine girdik" diye konuştu.

Konuşmaların arından,  Bakan Şimşek, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve diğer protokol üyeleri vergi rekortmenlerine ödüllerini verdi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ayrıca, Batman TSO Vergi ödül töreni öncesinde TOBB’un ’81 İle 81 Okul Projesi’ kapsamında Batman’da yapılan Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

BATMAN TSO VERGİ ÖDÜL TÖRENİ, TOBB YÖNETİMİ’NİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİBATMAN TSO VERGİ ÖDÜL TÖRENİ, TOBB YÖNETİMİ’NİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ