4.YÖRESEL VE GELENEKSEL ÜRÜNLER FUARI

Konu     :4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı

SAYIN ÜYEMİZ,

İlgi: TOBB’nin 02.08.2013 tarihli ve 16982 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Şehrinizdeki yerel ürünlerinizi ve değerlerinizi markaya dönüştürüp, tüketici ile buluşturacağınız bir işe imza atıyoruz. Şehrinizin markalaşması ve ürünlerinizin kazanca dönüşmesi için önemli bir fırsat sunuyoruz.

Ülkemizin dört bir tarafından, illerimizin ve ilçelerimizin yöresel ürünleri ve marka değerlerinin tanıtılacağı “4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı”, Birliğimizin destekleri ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Antalya Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde, 19-22 Eylül 2013 tarihlerinde, Antalya Fuar Merkezi’nde, Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş. organizasyonu ile gerçekleştirilecektir.

Fuarda 150’yi aşkın firma, kurum ve kuruluş, yaklaşık 10.000m2lik alanda bir araya gelecek. Her şehir kendi yöresel ürününü, kendi şehrinin marka değerlerini tanıtacak.

Bu ürünler hem profesyonel alıcılarla, hem de fuar süresince Antalya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerle buluşturulacak. Bu kapsamda Antalya’daki tur operatörleri ile görüşülecek ve Fuar süresince Antalya Havaalanına inecek olan turistler Fuarımıza yönlendirilecek.

“4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı”, yöresinin adını almış ve bu özelliği ile tescillenmiş ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlarda yer almasını sağlamak açısından son derece önemli bir organizasyondur. Diğer yandan, tescillenmemiş ürünlerin Coğrafi İşaretler tescili almak üzere teşvik edilmesini sağlamak açısından da büyük önem taşımaktadır. Zira, bu fuar yöresel ürünlerin tescillenmesi, markalaşması ve pazarlanması yolundaki en önemli adımdır.

Bu kapsamda, Fuara katılacak firma ve kurumlara coğrafi tescil alımı, markalaşma ve yöresel ürünlerin pazarlanması konusunda gerekli eğitim desteği de verilecektir.

Fuara katılmak isteyen üyelerimiz TOBB ile iletişime geçebilirler. Telefon: (312) 218 24 67    E-posta: ahter.sengul@tobb.org.tr

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Atakan ÜZEL

Genel Sekreter Yardımcısı

TÜM ÜYELERİMİZE ÖNEMLE DUYURULUR.