29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN!

28.10.2014

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN!

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile kutlama mesajı yayımlamıştır. Başkan Günay mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde; Samsun’dan başlayarak yurdumuzun dört bir yanına ulaşan milli mücadele azmi; tarihi boyunca kimseye boyun eğmemiş, bağımsızlığı ve özgürlüğü, ekmeği ve suyuyla bir tutmuş Yüce Türk Milleti’ne, bugün kuruluşunun 91.yılını heyecanla ve onurla kutladığımız Cumhuriyeti armağan etmiştir. Düşman kuvvetlerine karşı yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet'in kurulması tarihin yazdığı ender bir başarıdır.

Unutulmamalıdır ki; Cumhuriyet her şeyden önce barış ve huzurun güneşiyle büyüyecek ve payidar kalacak bir demokrasi ağacıdır. Büyük Türk Milleti nice zorluklarla elde ettiği bu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkacak, dostluğunu ve kardeşliğini; din, dil, ırk ve mezhep ayrımlarına kurban etmeyecektir. Bütün zorlukları kabullenmiş, ancak başka milletlerin himayesinde, yardımlarla yaşamayı; bağımsızlığını ve özgürlüğünü kaybetmeyi asla kabullenememiş Yüce Türk Milleti, 91 yıl önce Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde kurduğu Cumhuriyetin aydınlık yolunda yürüyecektir.

Cumhuriyetin 91. yıldönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, tüm Tekirdağ Halkının Cumhuriyet bayramını kutluyorum” dedi.