29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

İlimizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  münasebetiyle sahildeki Orduevi önünde resmigeçit töreni yapıldı.  Törende ilk olarak, Vali Ali Yerlikaya törene katılanları selamlayarak, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Vali Ali Yerlikaya günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.  Vali Yerlikaya konuşmasında; Cumhuriyetin kazanımlarına vurgu yaparak “Gelinen konum itibarı ile ülkemiz, Cumhuriyetimizin bekasının teminatı olan 74 milyon nüfusu ile millet olarak geçmişte olduğu gibi günümüzde de sorunlar karşısında milli birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmektedir.
   Ülkemiz her geçen gün yükselen hedefleri ile eğitimden sağlığa, ekonomiden ticarete, sanattan spora değin farklı alanlarda büyük başarılara imza atan lider ülke olma yolunda kararlılıkla ilerlemektedir” dedi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası adına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan Sayman Üye Taner Karaoğlu’na Vali Ali Yerlikaya tarafından plaket takdim edildi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen diğer kurum ve kuruluşlara da Vali Ali Yerlikaya tarafından plaket verildi. Törende Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları      Gösteri Ekibi tarafından Tekirdağ yöresi oyunları oynandı. Tören esnasında Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü tarafından paramotor gösterisi  yapıldı.