25.VERGİ HAFTASI 24 ŞUBAT – 2 MART 2014

24.02.2014

25.VERGİ HAFTASI 24 ŞUBAT – 2 MART 2014

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, 25. Vergi Haftası ile ilgili yayımladığı mesajında;

“Devletin varlığını ve hizmetini etkin bir şekilde yapabilmenin en temel kaynağı vergiler ve vergi sistemidir. Vatandaş nezdinde sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve tüm kamuoyuna benimsetilmesi için her yıl şubat ayının son haftası ‘Vergi Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

Kamu gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergiler, halka sunulan hizmet giderlerinin karşılanmasında devletimizin en önemli gelir kaynağını oluşturmaktadır. Eğitim, sağlık, güvenlik, sanayi, altyapı ve buna benzer birçok alanda kamusal hizmetlerin yapılabilmesi, yatırım ve diğer kalemlerin karşılanmasını sağlayan vergiler aynı zamanda büyümeye ve refaha da fayda sağlar. Geleceğe hep birlikte,  güvenli ve güçlü bir şekilde gidebilmek için ülkemizde yaşayan her bireye vergi bilincinin aşılanması önem taşımaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle 25.Vergi Haftası etkinliklerini kutlarken, ilimizin ülke ekonomisine vergisel anlamda koyduğu katkı da Tekirdağ İş Dünyası olarak bizleri gururlandırmaktadır” dedi.