“ 24.VERGİ HAFTASI ” 25 ŞUBAT – 3 MART 2013

27.02.2013

“ 24.VERGİ HAFTASI ” 25 ŞUBAT – 3 MART 2013

Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası kutlanan "Vergi Haftası" münasebetiyle, Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, Grup Müdürü Şenol Gelen, Namık Kemal Vergi Dairesi Müdürü Şener Tekneli, Mükellef Hiz. Müdürü Zeki Karakaya, Vergi Avukatı Ebru Ulak, İnsan Kaynakları Müdür Vekili Sibel Karaali Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundular. Yapılan ziyarete Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Yön. Kur. Bşk. Yardımcısı Erhan Tanrıöver, Sayman Üye Taner Karaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Gündüzler, Seyhan Nevarsa katıldılar.

Tekirdağ ve ilçelerde faaliyet gösteren firmaların merkezlerinin İstanbul ve diğer iller olduğu için vergilerinin Tekirdağ Vergi Dairesi’ne ödenmediği, il olarak bu sorun çözüldüğünde merkezi hükümetten daha fazla yatırım için yararlanacağı vurgulandı. Vergi kaçakçılığının olmaması için tedbirlerin alınması gerektiği ve toplum olarak sağduyulu olmamız gerektiği dile getirildi. Tekirdağ’da vergi mükellef sayısında önceki yıllara göre artış olduğunu söyleyen Başkan Karayel Türkiye’nin 2007 krizini başarı ile atlattığını ve gelirlerde artış olduğuna dikkati çekti.

Tekirdağ TSO Başkanı Günay “ Tekirdağ’da genelde legal çalışan ticaret erbabı bulunuyor ve iller arası sıralamada Tekirdağ üst sıralarda yer alıyor. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası üyelerimiz kanunlara nizami olarak uyumludurlar.Tüketici olarak her zaman bilinçli olmamız gerekiyor. Tüm Vergi Dairesi Başkanlığı bünyesindeki çalışanlarımızın Vergi Haftası’nı kutluyorum” dedi.