2013-2017 DÖNEMİ TEKİRDAĞ TSO İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

03.06.2013

2013-2017 DÖNEMİ TEKİRDAĞ TSO İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Özden başkanlığında, 2013-2017 Dönemi Organ Seçimleri sonucunda seçilen yeni meclis ve meslek komitesi üyelerinin katılımı ile gerçekleşen ilk meclis toplantısı 29.05.2013 tarihinde Tekirdağ TSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıda Meclis Başkanı Özden’in açılış konuşması şu şekildedir;

“ Değerli Meclis Üyelerimiz;

Mayıs ayı meclis toplantımıza hoşgeldiniz. Sizleri tekrar kutluyor saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Tekirdağ iş dünyası, üyelerimiz bizlere ruhsat verdi ve seçildik. İnşallah ayrıştırıcı değil, birleştirici bir ruhla, ortak akıl, ortak davranış ile bize verilen yetkileri doğru olarak kullanacağız.

Odalar 5174 sayılı kanunla kurulmuş sivil toplum örgütleridir. Bu görev ve sorumluluklar bellidir. Ancak meselelerimiz, projelerimiz, ülkemiz ve ilimiz meselesi olunca Tekirdağ TSO daha da ileri giderek, üyelerimizin, halkımızın refah ve mutluluğu için her türlü görevi severek üstlenmelidir.

Oda olarak vizyonumuz, sanayi, lojistik, ticaret, hizmet, turizm ve tüm sektörlerde kalıcı olarak kaliteyi hakim kılmak, misyonumuz üyelerimizin ve Tekirdağ’ımızın gelişimine katkıda bulunmak olmalıdır. Değerlerimiz, doğruluk, dürüstlük, hesap vermek, saygınlık, güven ve tüm hızımızla çalışmaktır. Odada temel olarak üye taleplerini hızla karşılamalıyız. Personelimizin değişikliklere uyma kabiliyetlerini sağlamalıyız. Çalışanlarımıza yenilikler bulmaya teşvik etmeliyiz. Hizmet kalitemizi arttırmalıyız. Dış ticaret departmanını oluşturmalıyız.

Tekirdağ TSO yönetimi, meclisi, komiteleri ilimizin ekonomik, sosyal, kültürel hayatınca kısacası ilin yönetiminde rol üstlenmelidir.

Değerli meclis üyelerimiz;

Üye yapımız mükemmel. Baktığımızda doktor, inşaat mühendisi, mimar, ziraat mühendisleri, işletmeciler, öğretmen, reklamcı, avukat, tekstilci, sanayici ve sektöründe kendini kanıtlamış marka olmuş arkadaşlarımız var. Meclisimizi 37 kişilik bir aile gibi görmeliyiz. Nasıl ailemizde birlikte hareket ediyorsak, iyi kötü günümüzü birlikte paylaşıyorsak, meclisimizde de aynı davranışları göstermeliyiz. Ben Meclis Başkanı olarak meclis üyelerimle gerçekten gurur duyuyorum.

Odalarda ağırlıklı olarak yürütme görevi yönetim kurulundadır. Meclis yönetim kuruluna yetkiler verir. Meclis ve komiteler olarak meclis toplantılarına ticari, sosyal, kültürel hayatımızla ilgili gündemler getirmeliyiz. Gündem belirlemesi sadece meclis başkanı ve yönetime bırakırsak hatalı olur. Meclis toplantılarında ve komite toplantıları sonunda oluşan gündem, mutlaka yönetime getirilmelidir. Bu gündem yazılı, sözlü en önemlisi proje şeklinde olabilir.

İlimiz bir dönüm noktasında. Büyükşehir olduk. Ekonomik, sosyal, ticari, sanayi hayatında değişiklikler oluyor. Böyle bir dönemde bizlere çok görev düşüyor. Geçmiş dönemlerde odamızda görev alan tüm arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu düşüncelerle sağlıklı, başarılı, mutlu bir dört yıl diliyor, saygılar sunuyorum.” dedi.