18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ

17.03.2014

18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Günay’ın mesajı şöyle;

“Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Zaferi, bizim tarihimizin önemli savaşlarından biri olmuştur. Çanakkale Zaferi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, yüce milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir.

Ecdadımızın bin bir zorluk ve yoklukla, çağın en gelişmiş devletleri karşısında verdiği bu varoluş kavgası, bir milletin uyanıp şahlanmasının tetikleyicisi olmuştur. Milli Mücadele'ye de öncülük eden Çanakkale Savaşı'nın, hem Türk askerinin cesaretini ve gücünü, hem de milletin fedakârlık ve imanını bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne sergilemiştir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’ni,  başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; vatanı uğruna canını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum.”